watertafel

Lekker spetteren en leren tegelijk

Als je kinderen érgens heel blij mee kunt maken, is het wel spelen met water. Want zeg nou zelf: wat is er lekkerder dan vrolijk spetteren en ondertussen de grootste lol hebben – alleen of met vriendjes en vriendinnetjes? Spelen met water is trouwens niet alleen superleuk, maar ook super leerzaam. We hebben best veel water in ons land, dus dan kun je maar beter weten hoe water werkt en wat de voordelen én de gevaren zijn. Daar hebben verschillende fabrikanten van speelgoed goed op ingespeeld: ze hebben speciale waterbanen ontwikkeld waar je kind veilig uren en uren mee kan spelen. Met dit waterbaan speelgoed leer je bijvoorbeeld alles over drijven en zinken, de werking van een waterpomp, wat stroming kan doen en nog veel meer.

Waterdichte veiligheid

De meeste waterbanen worden buiten gebruikt en moeten dus ook tegen buiten kunnen. Daar hebben de fabrikanten met hun materialen rekening mee gehouden. Alle waterbanen die wij kennen zijn goed bestand tegen weersinvloeden en buitengebruik. Daarnaast moet elke waterbaan natuurlijk voldoen aan strenge veiligheidseisen, die ervoor zorgen dat je kind zorgeloos kan spelen en spetteren. Wil je zeker zijn van duurzame en hoogwaardige kwaliteit, kies dan voor een gerenommeerd merk van een specialist op het gebied van waterbanen, bijvoorbeeld het Zweedse topmerk Aquaplay of PAW Patrol. Je kunt natuurlijk ook denken aan een mooie houten constructie van Classic World.

Vast of variabel?

Er zijn vaste en variabele waterbanen. De variabele waterbanen kun je uitbreiden met verschillende extra hulpstukken en onderdelen, om de baan te veranderen of te vergroten. Zo heb je losse bochten, rechte en T-stukken, maar ook allerlei accessoires zoals mensen en dieren, bootjes, afdichtstrips etc. Via sluizen en dammen kun je meerdere waterniveaus en dus stroming creëren. Zo kun je bootjes en andere voorwerpen of waterdieren echt ‘vanzelf’ laten varen. Dankzij de vele accessoires stel je telkens een andere waterbaan samen, die elke keer weer verrassend is en nieuwe situaties creëert. Het lijkt dan net alsof je steeds een andere waterbaan hebt. Op die manier prikkel je de fantasie en de creativiteit van je kind tot het uiterste.

Klein beginnen…

Wil je eerst de kat uit de boom kijken, dan kun je beginnen met een leuke startset. Daar zitten meestal al een fijne waterbaan en een paar mooie accessoires in. Bijvoorbeeld een haven met kranen, containers, schepen en speelfiguren. Die kun je later altijd makkelijk uitbreiden voor nog meer waterpret.

 

Comments are closed.

Wellicht vindt je dit ook leuk