Dankzij deze tips slaapt jouw kindje als een roos!

Slaap is een van de belangrijkste dingen in het leven. Als volwassene heb je zo’n 8 uur slaap nodig, maar als jonge spruit heb je natuurlijk veel meer slaap nodig. Het is daarom van essentieel belang dat jouw kindje voldoende slaapt op een dag, omdat hij anders zal worden afgeremd in zijn groei en ontwikkeling. Dit wil je als ouder absoluut niet! Te weinig slaap is erg ongezond en je kindje wordt er hangerig en vervelend van. Een goede nachtrust is haast van levensbelang, voor jouw kindje, maar ook voor jezelf! Helaas zijn jonge kinderen vaak lastige slapers. Ze hebben altijd een excuus om niet naar bed te hoeven, en als ze dan eindelijk in bed gelegd hebt, zetten ze het op een krijsen. Daar word je niet echt vrolijk van. Hieronder kan je daarom wat tips vinden, hoe jij je kindje sneller in slaap krijgt, zodat ook jouw nachtrust geen gevaar loopt. Een gezond leven begint immers bij een gezonde nachtrust!

Een bedlampje

Veel kinderen vinden slapen eng, omdat er te weinig licht in de slaapkamer is. Ze zijn bang in het donker, omdat ze omgeving niet goed meer kunnen zien en niet meer precies weten hoe hun slaapkamer er ook alweer uitziet. Een manier om dit te voorkomen is door een klein nacht- of bedlampje in de kamer te plaatsen. Op deze manier wordt de kamer deels verlicht, en kan jouw kindje gewoon nog op zich heen kijken. Op deze manier ziet hij dat zijn vertrouwde omgeving nog steeds hetzelfde is, en kan hij met een gerust gevoel in slaap vallen. Als zo’n bedlampje te fel is, kan je er ook voor kiezen om de deur op een kiertje te houden. Zo kan je bovendien ook goed checken of je kindje huilt, als je geen babyfoon meer gebruikt.

Een knuffel ter bescherming

Veel kindjes hebben iets nodig om zich aan vast te klampen in bed. Een knuffel is hier het ideale ding voor. Een knuffel is zacht en lekker kneedbaar, precies iets wat jouw kindje nodig heeft. Als hij het spannend vindt, kan hij de knuffel lekker tegen zich aandrukken voor een veilig gevoel. Je kan ook van tevoren met hem afspreken dat de knuffel een soort beschermingsknuffel is: zolang de knuffel bij hem in bed ligt, kan er niks ergs met hem gebeuren. Op deze manier is jouw kindje waarschijnlijk veel minder bang voor het donker of voor de mogelijke monsters die zich onder zijn bed hebben verstopt. Je zal merken dat zo’n knuffel al snel het gewenste effect heeft: fijn voor je kindje, en fijn voor jou!

Comments are closed.

Wellicht vindt je dit ook leuk