Op deze manieren help jij je kindje een handje met school!

Voor sommige kinderen gaat het op school netje een tandje te snel. Alle letters van het alfabet leren gebeurt in rap tempo, en daarna moeten ze al woorden vormen met deze letters. Als je kindje dan nog niet alle letters kan onthouden, dan heeft hij of zij ook moeite met het maken van woorden logischerwijs. Je kindje zal snel merken dat hij of zij achterop ligt en dat hij of zij achterblijft in vergelijking met leeftijdgenootjes. Dit gaat hem of haar niet in de koude kleren zitten, want je merkt snel dat dit een aanslag is op de zelfvertrouwen van je kind. Dit is natuurlijk voor niemand fijn, dus jij als ouder kan ervoor kiezen hem of haar te helpen met school zodat hij of zij goed op schema blijft en dat hij of zij de instructie goed kan volgen. Maar, wat kan jij dan als ouders precies allemaal doen? Dat lees je hier! Twijfel niet langer, maar help je kindje eens op weg: zo wordt de band tussen jullie nog sterker!

Zorg voor een opgeruimde omgeving

Je kindje helpen met leren is niet gemakkelijk. Gelukkig kan je als ouder een paar simpele dingen doen om jouw kindje goed op weg te helpen. Zo is dat extra huiswerk maken helemaal niet zo erg meer. Allereerst kan je ervoor zorgen dat je huis goed is opgeruimd. Een opgeruimd huis zorgt voor rust en een relaxte mentale instelling. Jouw kind kan zich beter concentreren op zijn taken als het rustig en opgeruimd in huis is. Het is fijn als jouw kindje een eigen bureau heeft in zijn of haar kamer dat volledig schoon is en vrij van papieren. Als je kindje dit niet heeft, kan hij of zij het ook aan de keukentafel maken. Als je kind liever in stilte leert, is het handig als hij of zij een bureau op zijn of haar kamer heeft, maar als hij of zij liever de voorkeur geeft aan achtergrondgeluid, dan is de keukentafel de beste optie! Zorg er ook voor dat andere huisgenoten rekening houden met het studerende kind. Ga geen harde televisie kijken of stofzuigen, precies op het tijdstip dat jouw kind net genoeg motivatie heeft verzameld om aan zij of haar huiswerk te gaan. Spreek dus met elkaar af wanneer het stil moet zijn in huis!

Zorg voor voldoende ontspanning

Het leven draait niet alleen om huiswerk en school. Jouw kindje gaat een bloedhekel aan school krijgen als hij of zij van jou hier 24/7 mee bezig moet zijn. Plan dus ook genoeg leuke momenten in, om je kindje te verwennen voor al zijn of haar harde werk. Ga samen een leuk spelletje doen of een boekje lezen, of breng een bezoekje aan de bioscoop!

Comments are closed.

Wellicht vindt je dit ook leuk