Dit zijn de punten waar je op moet letten bij het kiezen van een basisschool!

Een onwijs spannende periode: jouw kindje gaat het oude, vertrouwde kinderdagverblijf verlaten en gaat op reis naar de basisschool. Alles wordt anders: de locatie, de speelgenoten (klasgenoten) en de tijden. Hier zal je kindje flink even aan moet wennen. Ook omdat je kindje nu niet meer de oudste van de groep is, maar weer van voor af aan moet beginnen. Het is niet alleen een nieuwe stap voor je kind: ook voor jou als ouder zal het flink wel even slikken zijn. Je kindje gaat een nieuw levenspad bewandelen: de basisschool! Maar, je moet natuurlijk wel een goede keuze maken voor een basisschool? Wat zijn de punten waar je allemaal op dient te letten als je een nieuwe school gaat kiezen voor je kleine spruit? Dat lees je hier!

Schooltijden

Sommige scholen hanteren nogal vreemde schooltijden die niet bepaald regulier zijn. Er bestaat een kans dat je in de knel gaat komen met je werk, dus het is heel verstandig om de schooltijden van tevoren te controleren. Je wil je kindje toch niet iedere dag naar de buitenschoolse opvang sturen? Het is al allemaal spannend genoeg! Na een tijdje kan je je kindje natuurlijk wel een paar dagen per week naar de naschoolse opvang laten gaan, maar in het begin is dit nog niet echt aan te raden. Controleer dus goed de schooltijden! Misschien moet je kindje iedere dag overblijven (omdat dit de normale manier is op school, alle kinderen moeten dit), of jij moet je kindje iedere dag ophalen om samen te lunchen. Dit maakt nogal een verschil!

De locatie

Een geschikte locatie is een van de hoogste prioriteiten van alle punten op het lijstje. Je wilt natuurlijk niet te ver van school wonen, omdat je kindje zo altijd vergezeld moet worden door een ouder om naar school te fietsen. Daarnaast is het ook prettig dat je je kindje niet iedere dag hoeft weg te brengen met de auto, omdat het een stuk gezonder is voor het milieu om met de fiets te gaan in plaats van de auto. Een bereikbare locatie is dus een ware must voor een basisschool!

De sfeer

Ook niet bepaald onbelangrijk: hoe is de sfeer op de basisschool? Zijn de juffen en meesters aardig, of zijn het vooral zure en chagrijnige mensen die er enkel voor het geld zitten en helemaal niet van kinderen houden. Als dat laatste het geval is, dan zou ik je kind hier niet naartoe sturen: dat worden acht hele zware jaren dan. Is de school opgeruimd en netjes, of is het een grote bende? Je wil wel dat alles een beetje georganiseerd is!

Comments are closed.

Wellicht vindt je dit ook leuk