Waarom een abonnement kinderboeken nemen?

Kinderen vinden lezen ontzettend leuk, maar nog belangrijker; lezen is ook goed voor de ontwikkelingen van kinderen. Ze leren zich te concentreren, ze breiden hun woordenschat uit en ze kunnen zich veel beter inleven in anderen. Ze leren verschillende soorten emoties kennen en herkennen en hoe ze met deze emoties kunnen omgaan. Het is ook bewezen dat kinderen die op jonge leeftijd al beginnen met lezen zich op een latere leeftijd veel beter en sneller ontwikkelen dan kinderen die weinig of helemaal niet lezen. Maar hoe stimuleer je jouw kind om te blijven lezen en hoe zorg je ervoor dat de boekenkast met kinderboekjes goed gevuld blijft? Een abonnement kinderboeken biedt dan uitkomst!

Kopen of een abonnement nemen?

Nu kun je via de bekende wegen genoeg kinderboeken kopen, maar hier zit wel een risico aan vast. Want wat gebeurt er met het boek als jouw kindje het boek helemaal niet leuk vindt of erop uitgekeken is? Je kunt het natuurlijk weggeven of doorverkopen, maar het is een feit dat je nooit het bedrag krijgt dan dat je zelf voor het boek hebt betaald. Nu is dat geen ramp als het boek een favoriet van jouw kindje is, maar het is wel jammer als het boek in de kast verdwijnt en alleen maar stof hapt. Met een abonnement kinderboeken voorkom je dat probleem, want je betaalt een vast bedrag per maand en je ontvangt dan verschillende soorten kinderboeken die op zowel de leeftijd als de interesses van jouw kindje zijn afgestemd.

Abonnement kinderboeken; steeds weer iets nieuws op de mat

Met een abonnement kinderboeken liggen er steeds weer nieuwe boeken op de mat. Zo kun je de boekenkast blijven vullen met nieuwe kinderboeken en je kindje heeft elke keer weer wat nieuws om te lezen. Zo houdt je het leuk en interessant terwijl het ook fijn is dat je tijdens het moment ‘s avonds voor het slapen gaan steeds weer uit een ander boekje kunt voorlezen zoals een voorleesboek. Dat boek dat je samen met je kindje versleten hebt komt inmiddels wel de neusgaten uit en dan is het fijn dat je weer aan een nieuw verhaaltje kunt beginnen. Dus het is niet alleen leuk voor het kind, maar ook papa, mama, opa en oma genieten van een abonnement op kinderboeken.

De juiste boeken in huis

Wanneer is een kinderboek geschikt voor jouw kindje? Natuurlijk kun je kijken naar voor welke leeftijdscategorieën een kinderboek geschikt is, maar het is ook belangrijk dat het verhaaltje en de illustraties van een kinderboek aansluiten bij de interesses van jouw kindje. Wanneer je een abonnement kinderboeken afsluit kun je vaak aangeven voor welke leeftijdscategorie de boeken geschikt moeten zijn en een selectie maken van onderwerpen en genres. Zo weet je ook zeker dat de kinderboekjes die je ontvangt geschikt zijn voor jouw kindje.

Comments are closed.

Wellicht vindt je dit ook leuk